Henna brow treatment

De henna brow treatment is anders dan het gewoon verven van de wenkbrauwen, omdat je niet alleen de haren maar ook de huid verft.
Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en hoef je niet na een week weer zelf met een potlood of poeder aan de slag.

De henna zorgt voor strakkere en vollere wenkbrauwen. Henna wordt gewonnen uit de hennastruik, Lawsonia inermis. Het is een struik die van nature voorkomt in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en India. De hennastruik wordt al sinds ca. 3500 v. Chr. gekweekt. Van de bloemen kan parfum worden gemaakt, terwijl de kleurstof wordt gewonnen uit de groene herfstbladeren.

Hoewel henna natuurlijk al eeuwen word gebruikt, is Brow Henna de nieuwste trend op wenkbrauwgebied. Het is dan ook een geweldige manier om wenkbrauwen te kleuren. Je verft niet alleen de haartjes, maar ook de huid.

Henna is een geweldig alternatief voor gewone wenkbrauwverf, want er komt geen ammoniak of oxidanten aan te pas. De formule is een combinatie van de beste kwaliteit Indiase henna en de nieuwste innovatie in haarkleuring. Brow Henna hecht zich 3-14 dagen op de huid, mits er niet te veel reinigingsproducten worden gebruikt. En blijft tot 3-6 weken op de haartjes.

Verschil met henna tinten en verven van de wenkbrauwen

Een gewone wenkbrauw verf is bedoeld om de haartjes een kleur te geven. Doordat de lichte haartjes gekleurd worden lijkt de wenkbrauw voller. Gaatjes kunnen niet opgevuld worden. Het effect is ongeveer 3 weken zichtbaar.

Een henna verf is een soort papje die stevig op de wenkbauw gestempelt word. De henna is 100% natuurlijk. De Henna geeft kleur af op de haren en de huid. Het effect is een intensievere kleur en een afdruk op de huid. Hierbij kunnen gaatjes wel opgevuld worden. De eerste tijd is bijtekenen niet meer nodig. Het effect blijft  3-14 dagen op de huid en 3-6 weken op de haren zichtbaar, afhankeljk van het huidtype en de juiste nazorg.

Advies na de Henna Brow behandeling:

Voor langer behoudt van de Henna Brow zijn er een aantal adviezen;

– Gedurende de eerste 24 uur na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet in contact komen met water;
– Gebruik geen peelende producten op of rondom de wenkbrauwen;

- Gebruik geen gezichtscrème op de wenkbrauwen;
– Gebruik geen reinigingsproducten op de wenkbrauwen, reinig de wenkbrauwen na 48 uur alleen met water;
– Wrijf niet over de wenkbrauwen bij het wassen van het gezicht. Dep de wenkbrauwen droog, niet wrijven;
– Gebruik geen waterproof wenkbrauw make-up.